Hjälp

Personnummer
Här fyller man i sitt personnummer. Om man har anmält sig någon gång tidigare så kan man klicka på knappen HÄMTA efter inmatat personnummer så hämtas de senaste uppgifterna automatiskt. Om man inte vill ange sitt personnummer så kan man skriva in vilka siffror som helst, men försök att vara så unik som möjligt då någon annan kan ha valt samma kombination.

Klubb eller ort
Här fyller man i namnet på den motorklubb som man är medlem i. Om man inte är medlem i någon motorklubb så ange bara din hemstad.

Licenstyp
Välj i listan den licenstyp som gäller för dig. Om du endast ska åka en (1) tävling under ett år och behöver lösa en licens vid starten så anger du PB. Om du har eller behöver lösa en PR-event licens (gäller i max fyra (4) tävlingar under ett år och kan bara lösas en gång per år) så anger du det. I övrigt anger du debut eller nationell licens.

Kartläsarklass
Detta fält gäller endast de som har en debut/nationell/internationell licens. Endast klassen för kartläsaren räknas, men om föraren brukar läsa ibland så kan man ange aktuell klass även för denne så att det sparas i databasen.

Namn
Ange ditt namn här. Kommer att visas i alla listor och resultat.

Adress
Ange din gatuadress här. Viktigt för att kunna delge viktig information, t.ex. vid inställd tävling.

Postadress
Ange din postadress här. Viktigt för att kunna delge viktig information, t.ex. vid inställd tävling.

Nationalitet
Ange din nationalitet i kort form, t.ex. SE, FI, DK eller NO.

E-post
Ange din e-postadress här. Viktigt för att kunna delge viktig information, t.ex. vid inställd tävling.

Telefon
Ange ditt telefonnummer här. Viktigt för att kunna delge viktig information, t.ex. vid inställd tävling.

Reg.nummer
Här fyller man i registreringsnumret på den bil man kommer att tävla med. Om man har anmält sig någon gång tidigare med samma bil så kan man klicka på knappen HÄMTA efter inmatat registreringsnummer så hämtas de senaste uppgifterna automatiskt.

Märke, modell
Ange märke och modell för bilen. Denna information kommer att visas i alla listor och resultat.

Årsmodell
Ange årsmodell för bilen. Denna information kommer att visas i alla listor och resultat.

Välj bana
Förklaringar för NEZ:
- U är för utländska ekipage vilka önskar info på engelska.
- S är för svenska ekipage (enbart på svenska).

OBS! Detta är ej olika klasser utan enbart på vilket språk info önskas.

Förklaringar för lokala tävlingar:
Bana 1 är mycket enkel, få och enkla kartbyten, utan egen inritning (har hjälppilar) utom på skiss. Mycket bra vägar. Ingen tidtagning alls för denna bana och därför behövs inga licenser och vagnskadeförsäkringen gäller. Ingår ej i serien.

Bana 2 liknar "vanlig" bilorientering så när som på att vi endast har tidtagning endast på en sträcka på begränsat område. Har olika kartskalor, mer kartbyten m.m. Vägar som går att köra med vilken bil som helst.

Bana 3 är en mer "vanlig" Bil-O-bana, för ekipage med Bil-O-licenser, tidtagning på alla sträckor. Kan ha vägar där oöm bil rekommenderas.

Seriedeltagande
Om du vill att ditt resultat ska räknas med i någon serie så väljer du serien i listan. Det är oportsligt att anmäla sig till serien fast man inte har för avsikt att delta i den fler gånger.

SPORTident-nummer
Om du har en SPORTident-pinne som du kommer att använda på tävlingen så kan du ange hela dess nummer är för att underlätta all hantering på tävlingsdagen.